Reistips Marrakech Marokko

Van 15 tot en met 18 februari 2014 reisde ik naar Marrakech in Marokko. Mijn vriend Marco had me verrast met deze trip omdat we 15 jaar bij elkaar zijn. Marrakech stond al lang op mijn lijstje, als sinds 2005 toen ik een productie over deze stad moest vertalen voor het luxe magazine Hotel&Lodge. De foto’s die ik toen zag van Riads in de stad en het wereldberoemde plein Jeema el fna maakte dat ik er dolgraag naartoe wilde. Hier mijn reistips Marrakech.

De werkelijkheid in februari 2014 was echter anders. Het was er toevallig de dagen dat wij er waren steenkoud, maar de stad voldeed verder ook niet aan mijn droombeeld. Een fotografie-paradijs, dat wel. Maar ik vond het best stinken, veels te druk en er lachten zo ontzettend weinig mensen…. Dag 2 zijn we de bergen ingetrokken. Daar voelde ik me beter op mijn plek.

Leuke Marrakech adresjes:
– Het Riad waar we zaten in de oude stad (de Medina): Terrasse des Oliviers
– Eten of drinken in de Media in het mooie, doch Westerse Le Jardin of Terrasse des Epices
– Het fotografie museum  ‘Maison de la Photography’  et een collectie aan oude Noord-Afrikaanse foto’s
– De koranschool Medersa Ben Youssef > mooi, typisch moorse stijl, deed me denken aan het Alhambra in Granada, Spanje.
– Het plein Jeem el FNA is een ervaring op zich. Aapjes, slangenbezweerders, sinaasappelsap en heel veel slakken en tajines. Wij aten bij eetstand No. 1. Geen aanrader. Ga vooral zitten waar er niet teveel toeristen zitten.

Supertip om een paar dagen te verblijven aan de voet van het Atlas gebergte:
Kasbah Toubkal

 

3 Comments

 1. DeniseM 22 februari, 2014 at 20:37

  Leuk om de foto’s te zien! Inderdaad jammer van het weer. Dat kan natuurlijk veel beter.
  Wat je schrijft over dat het niet helemaal aan je verwachtingen voldeed herken ik deels. Ik ben er 2 keer geweest en de 1e keer moest ik echt wennen. Ik had echt -ook al heb ik veel verdere en vreemdere landen gezien- een soort culture shock! Wij kwamen destijds dan ook ‘s avonds in Marrakech aan en werden meteen losgelaten op het Jemaa el Fna; nou ja, dat is dan ook best wel even overweldigend.
  Druk is het er inderdaad, maar toch, er zijn ook heel veel fijne plekjes in de stad. De tuinen van Majorelle bijvoorbeeld. Maar de stad uit gaan is zeker ook een goeie optie. De Atlas over, de Sahara in! Daarover schreef ik een verhaal (terug te vinden op mijn site), ook met mooie plekjes om te verblijven erbij. Dus als je toch nog eens die kant op gaat… 😉

  Reply
  1. kirstenjassies 23 februari, 2014 at 14:21

   Ik ga je verhaal nog eens lezen. Het was ook gewoon mijn eigen schokkende conclusie dat ik steden in het algemeen minder leuk vind dan vroeger. En dan ook nog eens zonder alcohol, haha!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *