Een podcast over social media

Een podcast over social media: hoe een algoritme precies werkt, waarom je verslaafd raakt aan je smartphone en hoe evil grote bedrijven als Meta en Google ècht zijn. Ik, Kirsten jassies,  interview gasten die dé expert zijn in hun vakgebied en ook helderheid kunnen geven over hun complexe onderwerpen. Is de gezichtsherkenning van AI in social media filters gevaarlijk? Waarom is video zo belangrijk? Wat gaat de Chinese overheid doen met onze data? En hoe ziet social media er over 10 jaar uit?
Naar de serie ‘Een podcast over social media
Geluid: Johan Rompelberg

De volgende afleveringen kun je vinden op Spotify en Apple Podcasts:

Aflevering 1 Algoritmes, data en AI
In gesprek met Elja Daae, de coördinator van algoritmes, AI en data bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Over de invloed van algoritmes en AI op social media en de implicaties daarvan voor marketing en communicatie. Elja deelt haar inzichten over hoe data wordt gebruikt om gebruikersgedrag te sturen en hoe marketeers en social media managers dit in hun voordeel kunnen gebruiken. Of je nu een social media professional bent of simpelweg geïnteresseerd bent in de achterkant van social media platforms, deze aflevering biedt waardevolle inzichten die je niet mag missen.

Aflevering 2 Social media en jongeren
Een aflevering over representatie, mentale gezondheid en smartphone verslaving. Ik interview Irene van Driel, onderzoeker aan de Uva, over haar vakgebied jongeren en media. Wat gaat er goed en wat gaat er niet goed met jongeren en social media en wat kunnen we doen om deze relatie te verbeteren?

Aflevering 3 Ai en de nieuwe realiteit
Een interview met Met Sander Duivestein, onderzoeker bij Sogeti naar de impact van nieuwe technologie. We spreken over zijn boek Echt Nep, desinformatie, synthetische media, de metaverse, AI vriendjes en andere virtual humans. Hou je hoofd erbij, want het gaat snel. De ai tools en ontwikkelingen vliegen je om de oren.

Aflevering 4 TikTokagent Kim van der Weij
Deze aflevering van een podcast over social media  is een bijzondere, ik interview  Tiktok agent Kim van der Weij met publiek erbij tijdens het spcial media event, social today, van Frankwatching. Het publiek kan vragen stellen via de app Threads. Jeugdagent Kim heeft 634.000 volgers op Tiktok en bereikt maandelijks duizenden jonge mensen met haar dansjes, trendvideo’s, maar vooral ook met uitleg en verdiepingsvideo’s over haar werk als agent.