Fashionbloggers network Creators of Desire

Bloggers have moved from commentators to creators; gone from front row next to Anna Wintour to backstage next to Alber Elbaz in but one calender year. We have entered the next stage – quote Financial times 2011
Gisteren sprak ik met Anouk Bos, de oprichtster van Creators of Desire, een fashionbloggersnetwerk.
Wat een prachtige blogs kun je vinden op COFD! Zo heb ik vorig jaar, tijdens de Grazia fashionbloggers masterclass, al eens kennis mogen maken met Joyce, van Just Like Sushi. Wat ik zo leuk vond om te horen toen van haar is dat de de vriendjes van de meeste fashionbloggers de -wat draag ik vandaag – foto’s maken. Zo ook bij Joyce toen.
Creator of Desire, homepage
Creators of Desire, homepage

Exclusief netwerk van geselecteerde blogs

Naast de tomboy Justlikesushi vind je er ook de romantische BillieRose en sinds kort de brutale Noorse fashion vlogger Lene, die in Amsterdam woont.
Anouk houdt haar netwerk bewust klein, ze heeft 9 bloggers in haar netwerk en wil dat zo houden. Elke maand laat ze een gastblogger aan het woord, vorige maand was dat de home deco blogger en stylist Anouk B.
Deze maand is het fashiondesigner Vasilieva, die de bezoekers zal meenemen achter de schermen van de Londen Fashion week.
De blogs draaien allemaal op dezelfde site en techniek als COFD, maar de header (het grote beeld bovenaan de home) is anders. Ookal lijken de blogs in functionaliteit en grid op elkaar, de bloggers zelf verschillen enorm in stijl.
Anouk organiseert ook regelmatig trips voor de bloggers naar bv Londen of New York. Elke blogger krijgt een vast bedrag per maand, maar een revshare van de advertorials worden daarbovenop uitbetaald. Anouk is het netwerk twee jaar geleden gestart en kwam op het idee omdat het in Zweden al helemaal ingeburgerd was, daar had je Freshnet en Nowmanifest. Vorig jaar is dit bedrijf gekocht door uitgever Conde Nast.
Morgen kun je meer lezen over het ‘Meet the blogger’ event in Stockholm volgende week, waar ik een presentatie zal geven: ‘the rise of visual content’. 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.