Bloggen & Commerce

Als blogger kun je geld verdienen aan je blog. Op verschillende manieren. Met banners, gesponsorde artikelen of met affiliate links.
Sommige bloggers willen alleen maar ruilen, een product in ruil voor een bericht. Anderen plaatsen banners op hun site, of laten dat doen door partijen als Adfactor en sinds kort ook Sanoma met Blogtoday, het project dat ik aan het opzetten ben. Weer andere werken met affiliate links. Affiliate partijen zijn bedrijven die een extra stukje code aan de link van een product hangen, zodat getraceerd kan worden dat iemand dat product via jouw site gekocht heeft. Een mooie manier van geld verdienen, maar ook vaak met een lage marge, meestal tussen de 3 en de 10% van de prijs van het product.
Rewardstyle: een affiliatenetwerk voor fashion
Rewardstyle homepage
Rewardstyle homepage

Gisteren vertelde de affiliate expert en mijn collega Niels Kets over Rewardstyle. Je kunt op rewardstyle zoeken naar kleding die je leuk vindt. Je kunt de image van de kleding en de link met extra code op je site plaatsen en als iemand het dat koopt, ontvang je commissie. Maar rewardstyle heeft het nog makkelijker gemaakt voor je: ze hebben widgets ontwikkelt die je op je blog of site plaatst met bv een caroussel met producten die je heel makkelijk uitkiest. Rewardstyle heeft deals met heel veel verschillende modemerken en shops, bv ook Zalando en Asos. Ook via deze sites kun je kleding met de rewardstylecode in een keer toevoegen aan je blog met een bookmarklet, zoals bij pinterest. En wat nog mooier is: je kunt de kleding meteen pinnen of op andere social kanalen plaatsen! Als jij een jurk pint via rewardstyle, en iemand repint en repint en de jurk wordt zo een aantal keer verkocht, krijg jij van elke verkoop geld. Voor mensen met veel volgers op social dus heel erg interessant! Rewardstyle kiest alleen zelf de deelnemers uit, dus niet iedereen kan er gebruik van maken.

Meer affiliate netwerken
Er zijn natuurlijk nog veel meer affiliate netwerken, zoals Daisycon, M4N en Skimlinks waarmee je samen kunt werken. Een rechtstreeks deal met 1 grote shop levert je meer op, alleen dan heb je vaak minder keus in producten. En je moet als blogger juiste de beste keuze maken uit producten, niet zomaar alles laten zien. Dat is jouw toegevoegde waarde als bloggers, als curator, anders kunnen mensen ook meteen naar de shop in kwestie gaan.
Je eigen shop
Je kunt natuurlijk ook je eigen shop beginnen, als je wat vaste volgers hebt die jouw smaak waarderen. Danielle van the style-files heeft een webshop met voornamelijk woonaccessoires die Le Souk heet. Ze zegt dat ze het beste verkoopt als ze zelf over haar producten schrijft, adverteren op andere sites levert haar niets op. Cynthia, Miss Lipgloss, heeft ook al een tijdje een shop met beautyproducten. Nu word je niet zo snel rijk van de kleine marges op dit soort producten, maar het is een prachtige shop met heel veel producten, ze doet dit i.s.m. met het bedrijf de Nieuwe Zaak, zij zijn gespecialiseerd in webshops.
Gesponsorde artikelen schrijven
Het schrijven van gesponsorde artikelen door bloggers levert nog wel eens discussie op. Kun je dit maken voor je lezers, vragen veel Nederlandse bloggers zich af. Het antwoord is ja, als je dat zelf wilt en de merken en producten kiest die bij je passen, of een goede invalshoek weet. Zo vertelde Alexandra van Fun Fit me dat ze eens moest schrijven over een merk dat hele aparte deurklinken verkocht, dat was een lastige! Tot ze die dag een kerk bezocht en dacht: he, hier zouden die deurklinken perfect passen, en dat was wat ze tweette. Yvonne van Yvestown liet tijdens Meet the Blogger Amsterdam zien hoe je een bij jou passend gesponsord artikel kunt schrijven, ze nam als voorbeeld Brabantia producten. Lees hier het artikel.
Hier nog wat voorbeelden van gesponsorde artikelen door bloggers, je kunt er tussen de 200 en 700 euro mee verdienen, afhankelijk van de grootte van je blog en het netwerk dat het voor je regelt.
Morgen schrijf ik over het fashionbloggers netwerk Creators of Desire, waar fashionbloggers als Justlikesushi en BillieRose bij horen.

2 Comments

  1. Pingback: Weekend Weg van het Web – Leesvoer #5 | The Incredible Adventure starts here...

  2. Pingback: 10 x geld verdienen met je blog - JUSTK.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.