Jezelf online profileren: interview in Marie Claire

Voor Marie Claire november werd ik geïnterviewd door de talentvolle verhalenverteller Jonna ter Veer. Het artikel gaat over de banencrisis en er worden tips gegeven om alles uit je werk en jezelf te halen. Ik kwam aan het woord over jezelf online profileren. Hieronder de twee alinea’s met mijn tips, prachtig verwoord door Jonna. Tip: lees ook haar blogs op MarieClaire.nl ‘Jonna works the News’
marieclaire_cover_november2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je het hele artikel wilt lezen koop je natuurlijk het nummer in de winkel of online 😉

Jezelf Online profileren

Interview_KirstenJassies_MareClaire_jezelfonlineprofilerenSocial media slim inzetten
Je expertise is goud waard. Voor je baas, je toekomstige baas én om een netwerk op te bouwen. Het loont om jezelf daarmee zichtbaar te maken op social media, zegt Kirsten Jassies, social strateeg bij Sanoma. «Zoek een niche, iets waar je veel van af weet of alles vanaf wilt gaan weten. Begin een blog over dit onderwerp en/of draag het uit op twitter en Facebook. Als mensen door hebben dat jij over dat onderwerp veel weet, gaan ze jou vragen stellen en word je als expert gezien. Zo ontmoet je mensen en vergroot je je netwerk en ‘waarde’.» Hoe kom je erachter wat jouw niche is? Kirsten: «Waar vragen vriendinnen jou advies over? Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen? Wat houdt je dagelijks bezig? Een lerares kan bijvoorbeeld een blog beginnen over groep 3, of over hoe je omgaat met een autistisch kind in de klas.» En als bloggen je een stap te ver is? Ook dan weet Kirsten raad: «Check regelmatig de hashtag #dtv – durf te vragen – op twitter. Mensen zijn heel blij als jij hen antwoord kunt geven. Je kunt je zo op een makkelijke manier in online discussies mengen en wellicht levert het je nieuwe volgers op groter netwerk.

Deel je slides
Als je voor je werk een presentatie erin hebt geknald, deel ‘m op Slideshare. Social expert Kirsten Jassies: «Slideshare is de grootste site voor presentaties. Mijn presentatie over visual storytelling is door Slideshare op de homepage gezet, waardoor ik 120 duizend views kreeg van over de hele wereld. 120 duizend! Vervolgens kreeg ik via social media kanalen zoveel positieve comments op mijn presentatie. Door je werk zichtbaar te maken online ben je veel minder afhankelijk van het schouderklopje van de baas. En je kunt echt de interactie aangaan met andere ‘vakidioten’ die vaak waardevolle feedback hebben waardoor je als professional beter wordt.»

Blogtoday Blogger Negin ook in Marie Claire!
Daarnaast ben ik erg trots op het artikel in datzelfde nummer van blogger/Instagramqueen Negin Mirsalehi, aangeloten bij Blogtoday. Je kunt hier het filmpje bekijken van backstage bij haar fotoshoot. Negin is gorgeous!

2 Comments

  1. Desiree 18 oktober, 2013 at 14:38

    Super leuk! Slideshare ga ik even uitzoeken! Wil t stukje van Negin ook nog lezen 🙂

    Reply
  2. Esther Vuijsters 19 oktober, 2013 at 09:30

    Da’s een heleboel info in een relatief klein stukje, knap gedaan! Ben trots op mijn blog en trots blogtoday 🙂

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.