Belangrijk INSTAGRAM nieuws voor 2018 – 5 ontwikkelingen

INSTAGRAM NIEUWS // CONTROL! STORIES!

Tijdens de F8, het jaarlijkse Facebook event waar belangrijke ontwikkelingen worden gedeeld, heeft Marc Zuckerberg vijf belangrijke ontwikkelingen voor Instagram aangekondigd.
De ontwikkelingen staan in het teken van de controle die stukje bij beetje terug gaat naar de gebruikers en major updates voor Instagram stories. Precies zoals ik al voorspelde: DE CONTENTVORM van de komende jaren: mobiel, staand, tijdelijk.

Deze vijf ontwikkelingen spotte de tool LATER voor ons, je leest ze hier op hun blog

 • EXPLORE CHANNELS
  Nieuwe explore pagina met channels voor verschillende interesses. Nog steeds gebaseerd op wat je zelf volgt en kijkt, maar in verschillende smaken (bv food, fotografie en fashion). Dat betekent dus: meer controle over wat je ziet.
 • VIDEO GROEPSCHAT
  Net als in andere apps kun je nu met 3 anderen kletsen via de video functie in DM. Daarnaast kun je ook tegelijkertijd door je Instagram feed scrollen terwijl je doorpraat!
 • EIGEN FACEFILTERS
  Je eigen facefilters creƫren in Stories met de AR functie van je smartphone (Je gebruikt de augmented reality functie als als je in de selfie stand facefilters op je gezicht zet)
  nteressant: door zelf facefilters te ontwikkelen kun je ze ook ter beschikking stellen aan je volgers, maar alleen volgers! Dit kan dus een enorme push betekenen voor je volgersaantal als je creatieve filters weet te ontwikkelen en die bv promoot dmv advertenties of influencers. Dit kun je ookal doen met eigen gifs via giphy. Supergaaf toch, je eigen gif of facefilter bij de lancering van een nieuw product of bij een tof event bijvoorbeeld? Wie heeft er al een gezien of ontwikkeld?
 • SPOTIFY SONGS IN STORIES
  Je kunt straks niet alleen Spotify liedjes delen in je stories, ook je GOPRO beelden upload je er in een keer. Er wordt daarnaast gespeculeerd dat #sharetostories aan veel apps zal worden toegevoegd, denk bv aan het delen van een tof jurkjes van ASOS in stories.
 • ANTI-PEST FILTERS IN REACTIES
  Je kon je reacties al filteren op bepaalde woorden (via je instellingen) zodat ze niet getoond werden, nu neemt Facebook het een stapje verder met nog slimmere technieken worden reacties die niet okay zijn al eerder (en automatisch) tegengehouden. Afwachten of dit helemaal goed gaat natuurlijk!
De hele F8 keynote kun je hier bekijken https://newsroom.fb.com/news/2018/05/f8-2018-day-1/

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *