Social Search Training

Social Search Training (open inschrijving)

Social Search Training voor marketing en communicatiemedewekers, ondernemers en redacteuren

In deze Social Search training ligt de focus op Instagram en LinkedIn, met learnings uit TikTok en Youtube. Facebook kan ook aan bod komen, als daar vraag naar is. Ik ben de afgelopen jaren in dit vakgebied gedoken, en naast de vraag welke content bovenaan komt bij de mensen die zoeken, is duidelijk dat social search alléén werkt als je je organische content op orde hebt, en er interactie plaats vindt met je doelgroep. En dat is nu precies waar ik al meer dan 10 jaar les in geef!

DATA 2024 >> 10 juli en 29 augustus van 10 tot 17 uur.
KOSTEN       >> 275€, incl lunch en Instaproof boek en digitaal werkboek, en als je wilt kun je een online call inplannen als ‘nazorg’
LOCATIE      >>  Mijn studio in de Jansbrugkelder, Utrecht Centrum
Boeken of vragen? App me: 06 – 41280671 . Email kan ook, maar appen is sneller.

Social Search Training

Over deze training: Wil je leren hoe je de kracht van social search kunt benutten om je zichtbaarheid op platforms als Instagram en LinkedIn te maximaliseren? Deze dagtraining, geïnspireerd door de nieuwste trends en technieken, biedt je de tools en kennis die je nodig hebt om effectief gevonden te worden door je doelgroep. Met gedetailleerde inzichten van TikTok en YouTube, leer je niet alleen hoe je moet zoeken, maar vooral hoe je gevonden wordt.

Waarom deze training volgen? Social media platforms ontwikkelen zich razendsnel tot de nieuwe zoekmachines. Waar traditionele SEO zich richt op Google, Chatgpt op conversaties, vereist social search een andere aanpak en begrip van diverse platform-specifieke algoritmen. Deze training helpt je om de unieke kansen en uitdagingen van elk platform te begrijpen en toe te passen in jouw strategie.

Wat leer je precies?

 1. Zoeken en Gevonden Worden: Stats & Waarom
  • Begrijp de fundamentele statistieken achter social search en waarom deze essentieel zijn voor jouw digitale strategie.
 2. Verschillen tussen Google SEO, zoeken met AI, en Social Search op Instagram en TikTok
  • Ontdek de sleutelverschillen tussen traditionele SEO en social search, met focus op Instagram, LinkedIn en TikTok.
 3. Strategieën: Zichtbaar Zijn en Gevonden Worden op Social Media
  • Leer strategische benaderingen om je zichtbaarheid te vergroten en optimaal gebruik te maken van social search mogelijkheden. We gaan uit van de Hygiene, Hub, Hero Strategie voor je contentmix.
 4. Tactieken: Profielpagina, Landingspagina, Content Ontdekking, Algoritme
  • Duik diep in de tactieken die nodig zijn om je profiel en landingspagina’s te optimaliseren, en begrijp hoe content ontdekking werkt via de algoritmen van elk platform.
 5. Optimalisatie Tips & Platform Specifieke Tactieken voor Instagram en LinkedIn
  • Ontvang hands-on tips en best practices specifiek voor Instagram en LinkedIn, die je direct kunt toepassen om je resultaten te verbeteren.

Praktische Opdrachten:

 • Opdracht 1: Wat zoekt jouw doelgroep?
  • Een interactieve sessie waarin je leert hoe je kunt achterhalen wat jouw doelgroep echt zoekt op social media.
 • Opdracht 2: Welke Social Search content moet je maken?
  • Ontwikkel een content strategie die precies aansluit bij de zoekbehoeften van je doelgroep, gebaseerd op real-time data en analyse.

Na de training: Aan het einde van deze dag ben je niet alleen uitgerust met theoretische kennis, maar heb je ook praktische vaardigheden en strategieën die je direct kunt implementeren. Je zult in staat zijn om je eigen search content te bedenken, publiceren en te optimaliseren, waardoor je een significante verbetering in zowel zichtbaarheid als engagement zult zien.

Voor wie is de Instagramtraining geschikt?

 • Marketing- en communicatiemedewerkers van kleine en grote bedrijven met een dienst of product (retailers, verzekeringen, B2B)
 • Zelfstandige ondernemers met een eigen dienst of product (stylist, redacteur, fotograaf, coach, marcom profs etc.)
 • Retailers: winkels en webshops
 • Iedereen die zijn Instagramaccount wil verbeteren: als creator, bedrijf of prive-persoon

Waar / Locatie

De trainingen vinden plaats in het centrum van Utrecht, in mijn studio in de Jansbrugkelder,
Oudegracht aan de werf 105.
De studio is het beste bereikbaar met de trein, het is dan nog een kleine 5-10 minuten lopen.
De Bijenkorf parkeergarage ligt het meest dichtbij deze locatie.