Instagram in het onderwijs? Waarom en Hoe dan?

Een school op Instagram? Wat moeten die daar? Gezien de 300 miljoen gebruikers waarvan de grootste categorie tussen de 15 en de 30 jaar is, kun je de conclusie trekken dat veel leerlingen gebruik maken van de app, dus monitoren heeft altijd zin. Maar misschien zijn er meer ideeën te bedenken waarom het zinvol is. Instagram in het onderwijs.

Het bureau Vers Communiceert interviewde mij laatst over Instagram in het Centraal Ketelhuis in Amersfoort.
Het bureau maakte er 3 video’s van: Instagram voor prive -gebruik, Instagram voor bedrijven en de onderstaande video: Instagram voor het onderwijs. In deze video word je meegnomen in mijn gedachtes over Instagram in het onderwijs. Heb jij leuke ideeën of toepassingen voor Instagram in het onderwijs? Let me know!

Instagram voor onderwijs from VERS Communiceert on Vimeo.

Nog een paar ideeën voor scholen op Instagram:
– Laat wekelijks een andere leerling je Instagram account beheren (of doe dit met de leraren)
– Maak elke dag random een foto op school, of zet ergens een fototoestel neer dat random een foto maakt. Tag de mensen op de foto!
– Laat leerlingen korte videootjes maken van wat ze geleerd hebben, of leuke quotes
– Organiseer ‘de week van Instagram’ en ga aan de slag met fotografie en online tekst

Nog een leuk project: ik werd door 3 dames (een daarvan is Irma Schonewille)  van de Hogeschool Windesheim gevraagd filmpjes te maken over Instagram voor hun verlag over Instagram. Dit verslag leveren ze in als Instagram account en de filmpjes waarin ik hun vragen beantwoord gaan ze daarop plaatsen. Dit is een van de 4 filmpjes die ik voor ze maakte, over waarom ik Instagram gebruik: omdat het mijn leven mooier en rijker heeft gemaakt, echt waar!

Een mooi voorbeeld dus van het gebruik van Instagram door leerlingen voor een project. Je kunt Instagram heel goed zien als leeg canvas: er zijn geen vaste regels die omschrijven dat je Instagram alleen voor je visuele dagboek mag gebruiken, in tegendeel, een van de grotere Instagrammers op dit moment gebruikt zelfs foto’s van anderen op zijn account, hij deelt meme’s en funny pics.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.