Goede blog voornemens van Zilverblauw, Beeldsteil en justK

Goede voornemens, we hebben ze allemaal. Maar welke voornemens heb je als blogger? Voor je blog, voor je onderneming en voor je netwerk? De goede blog voornemens van Anki, Wendy en mijzelf!

Ik vroeg mijn goede blog-vrienden Anki van Zilverblauw en Wendy van Beeldsteil wat zij als positief hebben ervaren dit jaar en wat als negatief en wat ze volgend jaar anders of beter gaan doen met hun blog. Beide zijn erg succesvol dankzij hun prachtige herkenbare stijl en identiteit, maar ook doordat het mooie mensen zijn. Beide bloggers hebben van hun blog een business gemaakt, zij doen klussen en opdrachten die voortkomen uit hun blog. Begin dit jaar heb ik ze opgenomen binnen het bloggersnetwerk dat ik voor Sanoma heb opgezet, Blogtoday.nl

 

Wendy van Beeldsteil
Interieur- en fotografie blog met Scandinavische inslag

Mijn doel voor volgend jaar is het ontwikkelen van een eigen schrijfstijl

Instagram account van Beeldsteil


Positieve punten:

Het opbouwen van een netwerk: ik heb veel leuke en talentvolle mensen leren kennen tijdens het bloggen. Zowel on- als offline. Via social media, met name Instagram. Maar ook via blogs en e-courses. Tijdens het geven van workshops en masterclasses over fotografie en bloggen. En tijdens events, zoals blogger bijeenkomsten, pers events en natuurlijk Meet the Blogger. Ik ervaar dat als heel waardevol, er zijn veel hele leuke en goede samenwerkingen uit voort gekomen.

Fotografie: door veel te bloggen ben ik steeds meer gaan fotograferen. Met een DSLR camera en met mijn iPhone. Daardoor heb ik goed leren kijken naar licht, schaduw, compositie, vormen en structuren. Hierdoor heb ik een eigen en herkenbare stijl ontwikkelt. Iets wat bepalend is geweest voor de uitstraling van beeldsteil.com

Punt voor volgend jaar:
Ik ben visueel ingesteld, maar het schrijven begin ik steeds leuker te vinden. Ik denk dat het ook belangrijk is: beeld en tekst kunnen elkaar enorm versterken. Mijn doel voor volgend jaar is het ontwikkelen van een eigen schrijfstijl. Ik wil graag wat sneller en beter leren schrijven. Zodat ik ook informatieve blogposts met tips en adviezen kan gaan schrijven, over fotografie bijvoorbeeld.

Anki van Zilverblauw
Persoonlijk Interieur en Mommy blog

Leerpunt blijft het mixen van commercialiteit met ons type blog

Instagram account van Zilverblauw

 

Het positieve wat bloggen ons dit jaar heeft gebracht blijft toch wel het podium wat we voor onszelf en ons creatieve bedrijf creëren. Dankzij ons blog krijgen we de gelegenheid om Zilverblauw steeds verder uit te bouwen. Samenwerkingen met grotere partners zoals HEMA zijn heel goed gebleken voor ons CV en zorgt ook weer voor opdrachten buiten ons blog. Ik vind het nog steeds heel erg fijn om mijn blog te maken, het ligt nog steeds heel dicht bij wie ik ben en wat wij doen. Ik zeg wel eens tegen Casper (red: partner van Anki) dat het een soort kunstproject van mij is, het creëren van een document van ons leven.

Negatief en leerpunt blijft het mixen van commercialiteit met ons type blog. Ik vind het echt heel lastig dat lezers hierover blijven vallen, zelfs als het een klein percentage is. Wij zijn helemaal niet commercieel ingesteld, 95% van wat we maken is niet gesponsord of betaald. Het voelt altijd een beetje als vroeger, toen Nirvana bekritiseerd werd en Green Day er niet meer bij hoorde omdat hun liedjes op de radio werden gedraaid. Ik heb zelf dus ook gewoon niet zo’n goede associatie met commercialiteit en misschien is dat wat ik in 2015 moet gaan leren/veranderen. Een blog als Zilverblauw draaiende houden lukt gewoon niet zonder soms iets commercieels te doen, daarvoor is het veel te intensief. Het blijft dus zoeken naar wat goed voelt en goed valt bij lezers, maar feit is dat als we niets verdienen, ik weer fulltime moet gaan werken en Zilverblauw dan dus niet op deze manier kan blijven bestaan als blog.

Mijn eigen blog voornemens, Kirsten van justK.nl

Spreken op events en congressen blijft een van de grootste pijlers van justK, het is mijn vorm van acquisitie!

Instagram account van Kirsten
Het meest positieve wat mijn blog me heeft gebracht dit jaar is dat ik ontslag heb kunnen nemen dankzij alle contacten die ik heb opgedaan de afgelopen jaren en het netwerk dat ik heb opgebouwd door het delen van mijn kennis via blog en social kanalen.

Ik heb daarnaast het blognetwerk Blogtoday opgezet voor uitgever Sanoma, waardoor zo’n 35 bloggers nu geld verdienen aan samenwerkingen met adverteerders, en nog zichtbaarder worden dankzij samenwerkingen met de magazines van Sanoma. Ik ben daar best trots op!

Coaching > de beste methode om iets te leren is om het zelf te onderwijzen 
Daarnaast heb ik heel veel bloggers gecoacht afgelopen jaar waardoor ik ook zelf heel veel geleerd heb. Ik vertel ze dat ze een contentkalender moeten gaan gebruiken, op Instagram een lijn moeten hebben in hun fotografie en foto-onderwerpen. Dat ze consequent en op vaste dagen moeten bloggen. DAT zijn dus ook mijn voornemens omdat ik het allemaal donders goed weet maar nog te weinig zelf toepas.

Een tip dit ik graag wil meegeven is dat het helpt om te spreken op events en congressen, je verhaal te vertellen en je expertise te delen. Ik heb me de afgelopen jaren overal aangemeld als spreker, zowel in binnen- als buitenland en dat heeft me uiteindelijk opgeleverd. Naast het leren presenteren, doe je er veel contacten op. Sommige spreekklussen waren betaald, de meeste onbetaald of tegen onkosten. Een topklus voor Glamour en Vogue volgden. Maar ook workshops geven bij Eneco, Philips en Volkswagen, niet de kleintste merken. En die zijn allemaal goed betaald.
2015: spreken blijft een van de grootste pijlers van justK, het is mijn vorm van acquisitie!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *