Zoek je een baan? Gebruik social media zoals LinkedIn om je cv te pimpen en om op te vallen. In Margriet 6 (van begin februari) vond je dit artikel waarvoor ik werd geïnterviewd samen met experts Koos van Buuren en Floor Nobels.
‘Een baan via LinkedIn’ – dit interview sluit perfect aan bij mijn motto: zorg ervoor dat je online goed aanwezig bent en wordt een online expert in jouw vakgebied door je passie te laten zien, te helpen, te delen en te reageren op/met geïnteresseerden. LinkedIn is een van de social media kanalen die je kunt inzetten voor het laten zien van je expertise. Hier lees je hoe.
LinkedIn tips (in het artikel in het kader te vinden onder tips van social media deskundige Kirsten Jassies)
[star_list]
- Noem in je titel en summary van je LinkedIn profiel je gewenste baan, want recruiters zoeken op functie. ‘Op zoek naar een nieuwe uitdaging’ is dus te vaag.
- Laat zien wat je kunt en hebt gedaan. Op je LinkedIn profiel kun je filmpjes, presentaties en foto’s zetten die je op andere social media sites hebt geupload en gedeeld (o.a. via Slideshare, Behance en Youtube)
- Profileer jezelf op Twitter door weetjes en artikelen over je vakgebied te delen. Je naam raakt zo bekend en verweven met dat vakgebied en dat pakken werkgevers op.
- Word lid van LinkedIn groepen. En dan niet alleen va groepen gelijkgestemden (die dezelfde baan als jij zoeken), maar zoek waar de bedrijven zitten waar jij aan de slag wilt.
- Solliciteer direct vanuit je LinkedIn profiel. Rechts op je profielpagina of onder kopje Jobs staat ‘ Jobs you may be interested in’, een selectie van vacatures die LinkedIn met jou heeft gelinkt op basis van je profiel, skilss en expertises. Klik en solliciteer.
- Je kunt verschillende versies van je cv van je LinkedIn profiel maken met de resume builder. Gebruik voor elke vacature een passende cv.
- Handig: als je ergens wilt solliciteren, zoek dan via LinkedIn of je iemand kent bij het betreffende bedrijf en vraag diegene om een aanbeveling.
LinkedIn maar wel in combinatie met ….
LinkedIn is een must voor alle professionals met een een baan of eigen bedrijf. Maar wel altijd in combinatie met een aantal andere kanalen en dan met name een blog, maar ook Twitter, Instagram, Pinterest, Google+ en een Facebookpage zijn hiervoor erg geschikt en handig.
Op de blog Mashable vind je een heel erg uitgebreid artikel over het gebruik van alle social media kanalen voor een nieuwe baan.
Daarnaast is in maart de sectie ‘who viewed your profile’ uitgebreid, met name visueel. Ik kijk daar altijd graag, want wie is nu niet nieuwsgierig naar wie je profiel gecheckt heeft. Kim Sterrenborg van eFocus zegt daarover: ‘Ja, je hebt de beschikking over meer data. Ja, je hebt meer inzicht in welke mensen er geïnteresseerd in je zijn. Maar ga ik LinkedIn hierdoor anders of beter gebruiken? Ik denk het niet. Daarvoor is de informatie me toch te summier. Wellicht dat dit met een premium account anders is.’ Lees het hele artikel over de LinkedIn veranderingen hier.
Hieronder zie je het hele artikel uit Margriet 6