video serie #Instaberoemd met 5 social influencers

Instaberoemde Social Inlfuencers

 

Ze zijn populair op Instagram, Youtube, Pinterest en Facebook en hebben tienduizenden volgers en fans. #Instaberoemd: een video serie van 5 afleveringen waarin ik social influencers Miss Lipgloss, Lekker en Simpel, Your Little Black Book, April and May en Fitgirlcode interview. Hoe zijn ze zo groot geworden en hoe ziet hun leven er nu uit? Ben jij daar ook zo nieuwsgierig naar? Kijk dan vanaf maandag 2 maart elke maandag vanaf 20 uur naar #Instaberoemd op VIVA.nl en stel alvast je vragen (en vergeet #instaberoemd niet!)


Waarom #Instaberoemd
Ik ben super enthousiast over de nieuwe video serie #Instaberoemd
Ik liep al twee jaar rond met het idee bloggers te interviewen voor een realtime video show, zoals Erwin Blom’s Fast Moving Targets. Ik sprak er ook over met hem, om dit voor Blogtoday (het blognetwerk dat ik voor uitgever Sanoma heb opgezet) op te pakken, maar het kwam er niet van. Toch bleef het kriebelen. In alle presentaties en workshops die ik geef, zijn de mensen het meest enthousiast over mijn verhalen over influencers, ik geef dan voorbeelden van hoe ze beroemd zijn geworden en hoe ze hun geld verdienen. Vanaf hun zolderkamer. Met slechts hun eigen ik en hun eigen kennis van de wereld. Geen opleiding en geen complete redactie achter zich, zoals bij kranten en tijdschriften, maar ze schrijven, fotograferen, stylen, filmen en editen alles zelf. En op een of andere manier weten zij precies hoe ze een grote groep mensen kunnen bereiken met zichzelf zijn en door hun passie en kennis te delen. Is het toeval? Hard werken? Alleen maar doen wat je leuk vind? Ik ga het ze vragen op dinsdag 10 februari, de opnamedage.

Featuring in #Instaberoemd > de social influencers

http://www.misslipgloss.nl/
Cynthia Schultz (24)
Beautyblogger en vlogger. Samen met Beautygloss een van de eerste beautybloggers van Nederland. Schreef een beautyboek en is beautyexpert in diverse tv-programma’s.
Dagelijks 40.000 unieke bezoekers op haar blog en 58.000 Youtube abonnees.

http://www.LekkerenSimpel.com
Sofie Chanou (24)
Fulltime foodblogger, bijna afgestudeerd. Haar meest populaire blogpost is de ‘kipsalon’ die meer dan 200.000 keer bekeken is.
Haar lekkere en simpele recepten worden enorm gewaardeerd door haar 30+ lezers, zo’n 340.000 per maand. Bijna 75.000 fans op Facebook!

http://yourlittleblackbook.me/
Anne de Buck (31)
Travel en hotspot blogger
Binnen een jaar creëerde zij de bekendste blog van Amsterdam met de beste adressen om te eten, te drinken en te slapen. Bijna 30.000 Facebookfans en meer dan 120.000 bezoekers per maand op haar blog.

http://www.aprilandmay.nl/
Jantine Vaartjes (36)
Interieur blogger en stilist. Dankzij haar blog benaderde ZARA haar of ze de ZARA mini guides wilde stylen. 4.534.847 volgers op Pinterest en bijna 30.000 op Instagram.

http://www.fitgirlcode.com/
Aranka van de Voorden (27)
Health en Sports blogger. Startte een community op Instagram om een platform te creëren voor de lancering van haar sportkleding lijn. Werd als enige blogger tussen de journalisten uitgenodigd door Nike in New York. Heeft 87.200 volgers op Instagram en de community hashtag en merknaam #firgirlcode is al meer dan 47.000 keer gebruikt.

Vers Communiceert maakt de video’s
Via mijn netwerk (social media man Jarno Duursma, waarvoor nog steeds bedankt!) kwam ik in contact met de video-makers van Vers communiceert, die mij benaderden omdat ze me graag wilden interviewen als Instagram expert. Ze maakten hier drie filmpjes van:

Instagram ins & outs
Instagram voor bedrijven
Instagram in het onderwijs

Ik was erg enthousiast over hun aanpak en trok de stoute schoenen aan: of ze samen met mij een video-serie met social influencers wilden maken. En ze waren enthousiast! Jelle Koolstra, de oprichter van Clipjesfabriek, is ook nauw betrokken bij het Practoraat social media in het onderwijs en wilde in dat kader hiervan graag meewerken. Ik heb de interviews geregeld, hij de video’s en de locatie.

Het practoraat sociale media is een samenwerking tussen onderwijs (Mediacollege, Inholland) en bedrijfsleven waarbij de rol van sociale media in kaart wordt gebracht en door praktische initiatieven gestimuleerd wordt. Hetnieuweberoepsonderwijs.nl is de community van duizend onderwijsprofessionals die daarbij hoort, waar met video gecommuniceerd wordt over de ontwikkelingen.

VIVA als mediapartner
Om wat reuring omtrent de filmpjes te zorgen wilde ik een mediapartner. Natuurlijk heb ik afgesproken dat de influencers zelf de filmpjes ook delen, maar een mediapartner erbij kan net voor dat zetje zorgen. Ik dacht meteen aan VIVA. Qua titel breed, net als de influencers die ik interview, maar ook omdat iemand die de digital wereld heel goed snapt daar nu de scepter zwaait, Vivianne Bendemacher. Ik deelde ooit met haar, Hilmar Mulder (Grazia/Elle) en Maureen Belderink (Libele) een kamer in een villa in Austin Texas voor het festival South by South West #SXSW. Daar kwam ik erachter dat Vivian deep down een nerd is, check haar blog Techionista maar eens. 

Ik mailde en kreeg meteen een JA. De video’s worden op het youtube kanaal van VIVA geplaatst en gedeeld vanaf hun site. De uitzendingen zijn vanaf maandag 2 maart elke maandag vanaf 20 uur te zien op VIVA.nl

Wat zou jij Cynthia, Anne, Sofie, Aranka of Jantine willen vragen?
Ik deel graag met de wereld hoe deze mensen de wereld veroverden vanuit hun huis of zolderkamer. Deze influencers zijn in mijn ogen de nieuwe media. Redacteuren 3.0.Wat zou jij nou willen weten van deze dames? Vertel het me onder dit blog of via een social media kanaal en ik zal je vraag meenemen! Vergeet niet #instaberoemd te vermelden bij je vraag of opmerking.

 

6 Comments

 1. Linda 17 februari, 2015 at 09:47

  Ik ben heel benieuwd!

  Reply
 2. Nina 23 februari, 2015 at 09:21

  Super leuk idee. Hou ons even op de hoogte want dit past heel goed in ons straatje thuis dus we delen ‘t graag!

  Groeten,
  Nina

  Reply
 3. Pingback: Introductie #instaberoemd video interviews met 5 bloggers - JUSTK.

 4. Lou 25 februari, 2015 at 00:05

  Huh hoezo zit Teskuh in de collage terwijl zij in dit blog niet behandeld wordt?

  Reply
  1. kirstenjassies 25 februari, 2015 at 22:39

   Hoi Lou,
   Teske heeft 1 dag voor de opnames afgezegd omdat ze ziek was, toen had ik dit blog al geschreven.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *