Review: “Het boek INSTAPROOF maakte mijn verwachtingen waar!”

BOEKREVIEW door Instagrammer en creative/photographer Stefanie Heling
Volg haar Instagramaccount vol met inspiratie op het gebied van interieur accessoires!

Het boek Instaproof gaat over de wereld van Instagram. Instagram is vast bij jou bekend en wellicht heb je ook een Instagram account? Het social media platform heeft immers bijna 1 miljard gebruikers wereldwijd en 6 miljoen Nederlanders die hun verhaal vertellen door middel van foto’s en video’s.


Instaproof maakte mijn verwachtingen waar!
Als Insta-addict twijfelde ik geen seconde toen ik zag dat dit boek zou verschijnen. Enkel op basis van de aansprekende titel en cover had ik het boek direct al in mijn winkelmandje geplaatst.
De dag dat het boek in de winkels lag, lag het dus ook al in mijn brievenbus.
Dat blinde vertrouwen was gelukkig niet voor niets, want het boek, door de schrijvers omschreven als ‘een inspirerende go to guide voor Instagram’, maakte mijn verwachtingen helemaal waar.

Inspirerend, vol met inzichten en ideeën
In vijftien stappen naar insta(nt) succes op Instagram. Het boek Instaproof heeft een aantrekkelijke look en feel, het zit boordevol nuttige informatie, ideeën, praktische tips en tricks om jouw Instagram account te verbeteren. En dat alles ondersteund door heel veel mooie foto’s en voorbeelden! En het boek leest ook nog eens lekker weg. Het heeft mij absoluut nieuwe inzichten gegeven en ik heb een hoop ideeën opgedaan. En bovenal zo heerlijk inspirerend!

Populair want: ook nog Instagrammable!
Ik ben niet de enige enthousiasteling, want het boek is nu al een groot succes. De eerste druk is uitverkocht, de tweede besteld en een derde druk zal voor de decembermaand zeker verwacht worden. Een van de schrijfsters, Kirsten Jassies, vertelde mij dat dit succes onder andere komt door de vele (grote) Instagrammers die aan het boek hebben meegewerkt. Ze staan in het boek met hun foto en promoten daarom allemaal het boek op hun Instagram. Maar ook iedereen die het boek koopt zet het op Instagram. En dat had Kirsten niet echt verwacht. Maar zegt ze: ‘Omdat het boek er natuurlijk wel heel erg instagrammable (lees: een foto die de moeite waard is om op Instagram te posten) uitziet werkt dat blijkbaar!’.

Tip: zorg voor een Instagrammable hoekje thuis of op kantoor
Kirsten geeft Instagram trainingen aan bedrijven en geeft daar ook altijd de tip: ‘Zorg voor een instagrammable kantoor of in elk geval een stukje, een fotohoekje bijvoorbeeld. Ook interessant voor moeders die graag hun huis of kinderen op de foto zetten: zorg ervoor dat je een paar plekken in huis hebt waar het leuk is om te fotograferen, bijvoorbeeld een mooie muur met een mooie bank, waar het lekker opgeruimd is. Het moet wel een beetje lekker ogen’.

Waarom dit boek Instaproof?
Sinds 5 jaar geeft Kisten Instagram trainingen en sinds 2010 is ze begonnen met schrijven over Instagram. Ze is bij veel bedrijven binnen geweest om te helpen met Instagram problemen. Nog steeds vinden veel bedrijven (o.a. banken en verzekeraars) het lastig en weten ze niet goed wat ze moeten doen. Kirsten ziet het als een uitdaging mensen te helpen om een visueel verhaal te vertellen. Dit vinden veel mensen lastig omdat iedereen vaak alleen in woorden denkt en niet echt in beelden. Daarom besloot Kirsten na 5 jaar haar kennis te bundelen in boekvorm en hiermee weer een andersoortig publiek te bereiken. En dit heeft ze samen geschreven met Joyce Nafzger, die ze leerde kennen bij een social media strategie klus bij Cosmopolitan. Kirsten en Joyce schelen 20 jaar en dat, naast dat Joyce ook beter is in tekst, maakte hen een goed team om dit boek te schrijven.

Jonge ouders en Instagram
Kirsten: ‘Wanneer je met merken wilt samenwerken, populair wilt worden, dan is Instagram gewoon DE plek. Op dit moment is er geen andere plek waar je dat zou kunnen doen’.
Kirsten heeft nog een tip voor de jonge moeders die ook allemaal op Instagram zitten: ‘Denk goed na of en hoe je jouw kind(eren) wilt portretteren op Instagram. Er is veel over te doen op dit moment. Wij kiezen voor de kinderen dat ze al op Internet gezet worden’.
Kirsten is niet zo’n tegenstander, ze geeft aan dat het vooral belangrijk is dat je het bewust doet: ‘Er zijn bepaalde normen en waarden die je als ouder hebt en die draag je over op jouw kind’. En als het zo is dat je graag mooie foto’s maakt op Instagram, dan vindt Kirsten dat je als ouder dan die keuze mag hebben, maar je kinderen uiteraard hier niet voor ‘misbruikt’.

‘Instaproof’ is een aanrader voor elke moeder die haar leven graag deelt op Instagram. Bovendien staan in het boek ook heel veel moeders zoals bijvoorbeeld @ensuus, @dehuismuts, @elianeroestt en @clubvanrelaxtemoeders.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.