Instaberoemd 2015: 5 video interviews met influencers

Voorjaar 2015 interviewde ik 5 social influencers die ik  ken en bewonder: Cynthia, Aranka, Anne, Jantine en Sofie. Ik deed dit i.s.m. de Clipjesfabriek: we maakten een video-serie die wekelijks werd uitgezonden op VIVA.nl. Hieronder zie je alle video interviews met influencers en kun je de highlights uit de interviews met deze inspirerende dames nalezen.

 

Cynthia Schultz (24)

misslipgloss.nl
Beautyblogger en vlogger. Samen met Beautygloss een van de eerste beautybloggers van Nederland. Schreef een beautyboek en is beautyexpert in diverse tv-programma’s.
Dagelijks 40.000 unieke bezoekers op haar blog en 58.000 Youtube abonnees.

In dit eerste interview uit de serie #Instaberoemd interviewt blogcoach Kirsten Jassies beautyblogger Cynthia Schultz, bekend van haar blog MissLipgloss.nl

 

Misslipgloss.nl heeft 50.000 bezoekers per dag van tussen de 18 en de 35 op haar blog, waar ze twee keer per dag een bericht op plaatst over lifestyle of wat ze zelf leuk vindt. Een van de leukste dingen vind ze dat er zoveel mensen vertrouwen op haar persoonlijke mening over producten.
Cynthia vertelt over de vele activiteiten die je moet doen als professioneel blogger en over hoe ze haar geld verdient.  Cynthia begon haar blog al op haar 14e, het was een idee van haar vader. Omdat ze veel lipgloss had werd de naam van de blog ‘misslipgloss’. Naast haar blog heeft ze een event, een boek, werkte ze voor televisie en schrijft voor tijdschriften.
Ze verdient het merendeel van haar geld met het schrijven van advertorials op haar blog voor adverteerders, banners en de social media reclame die ze maakt voor bedrijven. Hoeveel ze echt verdient vertelt ze niet, maar ze laat wel los dat het meer is dan een hoofdredacteur. Twee keer per week gaat ze naar een perspresentatie wanneer merken nieuwe producten lanceren en schrijft dan hierover. Haar dagen bestaan uit foto’s maken, producten testen, de reviews schrijven, reacties lezen, reageren, mail beantwoorden, Instagram, Facebook, Twitter, filmpjes maken, filmpjes editen, contact met adverteerders en haar mediabureau. 

Ze verwacht dat haar blog nog wel even zo blijft en dat Youtube zal groeien. Maar we moeten blijven uitkijken dat een kanaal niet uitsterft zoals Hyves.

Sofie Chanou (24)

LekkerenSimpel.com
Fulltime foodblogger. Haar meest populaire blogpost is de ‘kipsalon’ die meer dan 200.000 keer bekeken is. Haar lekkere en simpele recepten worden enorm gewaardeerd door haar 30+ lezers, zo’n 340.000 per maand. Bijna 75.000 fans op Facebook!

Sofie richt zich fulltime op het bloggen. Daarnaast is ze ook nog bezig met afstuderen. Jorrit springt vooral bij in de weekenden. Samen verzinnen ze gerechten die – je raadt het al – lekker en simpel zijn. Om inspiratie op te doen zoekt Sofie vaak urenlang op Pinterest en in kookboeken. “Onze populairste gerechten zijn toch wel de kipsalon en de preischotel met gehakt. Waarom die preischotel het zo goed doet, weet ik ook niet”, lacht ze.

Anne de Buck (31)

yourlittleblackbook.me
Travel en hotspot blogger. Binnen een jaar creëerde zij de bekendste blog van Amsterdam met de beste adressen om te eten, te drinken en te slapen. Bijna 30.000 Facebookfans en meer dan 120.000 bezoekers per maand op haar blog.

Anne startte haar blog YourLittleBlackBook.me omdat iedereen haar altijd vroeg naar haar favoriete eetadressen. Ze twitterde erover en schreef ze in haar Moleskine boekje. Toen werd het tijd voor een blog, daar vind je nu dus leuke adressen in Amsterdam en andere steden en tips voor in het weekend. Haar blog heeft een trouwe following van mensen en expats die in Amsterdam wonen maar ook veel toeristen die steden bezoeken komen vaak terug.
Ze schrijft in het Nederlands en in het Engels, wat veel tijd kost, maar ze haalt er veel rendement uit omdat ze samenwerkt met internationale merken en zo ook haar geld verdient. Anne is een master in plannen, ze zit minstens een week per maand in het buitenland. Haar tip: let op goedkope tickets en boek vroeg van tevoren.

“Your tips never fail”, is iets wat ze regelmatig terughoort van haar volgers.  Ze heeft een vast format voor haar blogberichten over de sfeer, eten, interieur en wat je zeker moet bestellen van de kaart. Ze leeft van haar blog doordat ze samenwerkt met adverteerders, van grote internationale merken als Starbucks tot locale evenementen of winkels in Amsterdam.
“Het is waardeloos hoeveel mail ik ontvang, ik krijg er soms wel 80 per dag en je moet ze allemaal het is lastig om de belangrijke eruit te pikken.” Iedereen in Amsterdam kent Yourlittleblackbook en Anne wordt herkent op straat. “Ik liep afgelopen jaar op Lowlands, toen realiseerde ik me dat er twee keer zoveel mensen als er hier waren, 60.000, mijn blog maandelijks lezen. Bizar.”

Jantine Vaartjes (36)

aprilandmay.nl
Interieur blogger en stilist. Dankzij haar blog benaderde ZARA haar of ze de ZARA mini guides wilde stylen. 4.534.847 volgers op Pinterest en bijna 30.000 op Instagram.

April en May is het bedrijf van Jantine Vaartjes en Vivian Hoebe en ze ontwikkelen interieur en styling concepten. Ze zijn succesvol geworden dankzij hun blog en Pinterest account.

April and May is Nederlands grootste account op Pinterest en nummer 13 van de wereld met maar liefst 4,6 miljoen volgers. De blog is begonnen vanuit hun passie, niet om geld te verdienen. Toen Pinterest werd gelanceerd had ze meteen door dat het een interessant kanaal was en omdat Pinterest haar account in het begin promootte, groeide zij explosief.
Ze vindt het jammer dat Pinterest er nog niet was toen ze haar studie aan Artemis deed, want zo had ze zichzelf het doorbladeren van duizenden magazines kunnen besparen. Pinterest en Instagram hebben haar focus voor de komende jaren.  Een van de opdrachten waar ze het meest trots op is, is het ontwikkelen van de Lookbooks voor de kidscollectie van Zara. Zara ontdekte April and May via hun blog ‘April and May mini.
Na een aantal grote projecten, zoals het opzetten van de concept store First or Second in Alkmaar, zullen ze zich het komende jaar focussen weer helemaal op hun blog focussen en er komt een rebranding aan. Ze vindt het jammer dat veel mensen tegenwoordig beginnen om er geld mee te verdienen, want je moet je hart volgen.

Aranka van de Voorden (27)

fitgirlcode.com
Health en Sports blogger. Startte een community op Instagram om een platform te creëren voor de lancering van haar sportkleding lijn. Werd als enige blogger tussen de journalisten uitgenodigd door Nike in New York. Heeft 87.200 volgers op Instagram en de community hashtag en merknaam #firgirlcode is al meer dan 47.000 keer gebruikt.

Een jaar geleden richtte Aranka Fitgirlcode op Instagram op en binnen drie weken had ze al 10.000 volgers. Toen besloot ze een blog te starten omdat ze daar meer het verhaal erachter kwijt kon. Ze begon met wat vriendinnetjes te schrijven over hun passie gezond eten en sporten. Ze vonden uit dat alleen kippensoep en crackers eten niet werkt, je kunt wel degelijk lekker eten, sporten en gezond zijn tegelijkertijd. Inmiddels schrijven ze met 40 vrouwen voor de blog en werken er 9 op kantoor. Aranka werkt graag met een team zodat iedereen in zijn superpower kan blijven, doen waar je het beste in bent, waar je talent voor hebt en dus veel meer werk kunt veerzetten.
Aranka: “Stress is het ergste wat je je lichaam kunt aandoen, als je gelukkig bent dan straal je dat uit en dat is heel goed voor je gezondheid. Cheatmeals mogen dus.
“Mijn definitie van gezond zijn is dat je lekker in je vel zit en dat je doet waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Met fitgirlcode willen we laten zien dat gezond zijn en een fitgirl zijn niet gelijk staat aan welk bodytype dan ook.”
Voor 2016 staan er wederom interviews op het programma van justK. Dit keer met ondernemende vrouwen over social media zoals Hilmar Mulder, Rozemarijn de Witte, Kim Swagemakers en Bonnie Kirkels. Ik ga dit met BLAB.im doen, een live-video format dat je ook kunt terugkijken en waarmee iedereen kan meedoen. Planning volgt!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.