Een werk-vakantie op Curacao, hoe regel je dat?

Oktober 2015: een week op werk-vakantie op Curacao. Mijn vlucht en uitgaven heb ik kunnen bekostigen met het geven van 2 trainingen tijdens Social Media Week. Mijn verblijf barterde ik met hotel ‘t Klooster, in ruil voor kennis. Een werk-vakantie op Curacao, hoe regel je dat?

Kimpact op Curacao: locatie-onafhankelijk werken

Mijn vriendin Kim reist een paar keer per jaar voor een of twee maanden af naar Curacao. Het was haar droom toen ze voor zichzelf begon om naast in Nederland ook in het buitenland te werken en samen met haar vriend, een SEO-specialist, werkt ze nu ‘locatie-onafhankelijk’. Soms in Nederland, soms op Curacao en wellicht in de toekomst ook nog in een ander werelddeel. Dat hebben ze mooi voor elkaar: genoeg geld en klussen om dit leven te kunnen leiden en genoeg tijd om ervan te kunnen genieten.
Kim had een aantal vaste klanten op Curacao en sinds een jaar geeft ze haar eigen Social Media Management training van 4 dagen ook op Curacao. Ik treed daar als gastspreker op om te praten over influencers en de visuele kanalen Instagram, Pinterest en video. Voor de training op Curacao doe ik dat altijd via Skype.

Organiseer het zelf!

Omdat Kim zo gek is op het eiland nodigt ze graag vriendinnen uit. Het klimaat is geweldig, de omgeving prachtig en je wordt er onmiddellijk rustig, iedereen doet rustig aan.  Ik vind de reis en het verblijf op Curacao te duur om zo maar voor een vakantie mee te gaan, ik heb een gezin dat natuurlijk ook graag op vakantie gaat en we hebben niet een paar duizend euro extra om dat zomaar te doen. Tot ik bedacht dat ik ‘live’ een paar lessen zou kunnen geven, Kim heeft namelijk een groot netwerk en kan mij helpen die lessen vol te krijgen zodat ik mijn ticket en verblijf eruit kan halen. Ik heb toen een opzet gemaakt voor workshops voor Instagram en bloggen en Kim zocht op Curacao een locale partner die ons bij de organisatie kon helpen.

Noem het ‘Social Media Week Curacao’

Die locale partner werd Marijke Hoos van het evenementenbureau Evento Curacao, iemand die ook bij Kim in de Social Meda Management training had gezeten en wel graag iets op poten wilde zetten op Curacao. Na een skype-call met zijn drieën kwamen we op het idee om mijn lessen aan te vullen met meer lessen, van Kim, van Marijke en eventueel van een aantal locale experts, zoals social ad-expert Javier van Heckers en LinkedIn specialist Ria Luitjes en dit de naam Social Media Week Curacao 2015 te geven. Zo gezegd zo gedaan. Marijke en Kim hebben vervolgens keihard gewerkt aan de Socialmedia week site, promotie en om de lessen vol te krijgen en dat is ze gelukt. De trainingen heeft Marijke op €100 gezet (200 ang) en er zaten maar liefst 21 mensen bij mijn Instagram training en 16 bij het bloggen voor business. De deelnemers waren vooral zzp-ers uit de toerisme of evenementen industrie, maar ook marketing en communicatie medewerkers van een IT-bedrijf, een groothandel en een verzekeraar. De locatie (het Avila-hotel) werd gebarterd, aandacht op de radio ook. Slim!

De trainingen Instagram Marketing en Bloggen voor Business

De trainingen die ik gaf vind je hieronder op slideshare.
Belangrijk om te weten is dat men NIET naar Nederlandse voorbeelden kijkt, maar juist internationaal.

Barterdeal voor mijn eigen verblijf

In Kim’s lessen zitten vaak communicatie medewerkers en marketeers, zoals ook Joia van hotel ‘t Klooster. Toe Joia hoorde dat ik trainingen kwam geven op Curacao bood ze aan dat ik in ruil voor mijn kennis bij haar in het hotel mocht verblijven. De hele week had ik dus een supergave grote kamer in hotel ‘t Klooster in het Pietermaai district en heb ik met Joia naar de social media kanalen gekeken. Ze gaf me expres de meest fotogenieke kamer omdat ze wist dat ik veel Instagramde. Kijk, dat is nu iemand die het begrijpt! Daarnaast heb ik ook een gastblog geschreven voor hun site, die kun je hier lezen.

Volgend jaar komt er gewoon weer een social media week en ik kan weer terugkomen om te spreken.  Mijn plan is om mijn vriend mee te nemen, dus moet ik iets meer geld verdienen. Liefst zelfs mijn kids, maar dan wordt het helemaal een uitdaging qua reiskosten. Wie weet.

Curacao

Ik heb genoten van Curacao en de mensen. Kim en Nils hebben mij hun eiland laten zien met de leukste stranden, lekkerste restaurant (voor vegetariers niet altijd even makkelijk daar) en de gezelligste barretjes. De mensen die ik heb ontmoet zijn superlief. Het tempo is er heerlijk, niemand loopt hard, dat heb ik even moeten leren: l-a-n-g-z-a-a-m lopen. Lekker om je hoofd leeg te maken! Hieronder de foto’s van mijn trip. Mashi Danki Curacao, ik hoop je volgend jaar weer te zien!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *