De 10 top-series die ik maar niet uitgekeken krijg (maar echt goed zijn?!)

Even een uitstapje op mijn blog. Dit keer geen blog over bloggen maar over een andere verslaving: series kijken. Hier mijn top 10 van top-series waar ik niet doorheen kom. Met onderaan (maar dan moet je wel doorgaan met lezen!) mijn top 7 aller tijden. Benieuwd wat jullie vinden.

Ik beken: Ik ben een enorme serie(ële) afhaker

vikings_orphanblack_horror
Een lijstje, jajaaaa! Ik heb de series waar ik op een of andere manier niet helemaal doorheen kom random opgeschreven. Nog ondanks de vaak hoge IMDB scores, onderstaande series hebben.8,3 en hoger. Ja, ik beken ook: dat is een maatstaf voor mij.

[star_list]

 • Vikings  dd> wroaaaaw, Ragnar Lothbrock ….wat een mannen. Beetje bruut, te weinig ohhhh en aaahh. Maar ik ploeg nog even door.
 • American Horror Story
  > serieus vaak tE eng, kan alleen met Marco in de buurt kijken of met het geluid uit.
 • Once upon a time
  > Best stoere sprookjes mash up (ja, dat kan). Het eerste seizoen heeft f*king 22 afleveringen! Niet door te komen. Ik ben bij 20 btw 🙂
 • Breaking Bad
  > Of and on. Te intens. Pijn.
 • Hannibal
  > Ondanks smikkelige Mad Mikkelsen kan ik alleen maar denken: kom op jongens, dit kan toch beter of wah?
 • Mad Men
  > Na 4 episodes mee gestopt, pakte me niet. Voornemen is het weer eens op te pakken. Yeah, sure.
 • Homeland
  > 2 episodes gekeken. Irriteert me. Maar dan denk ik: zoveel jubelende reviews van vrienden en onbekenden, hoe kan ik het dan niet zien? Moet ik nog een poging geven.
 • Orphan Black
  > Iets met kloonen, Engelse serie. Eerste episode goedgekeurd, thanks friend Lucia. Ik ga door.
 • The returned
  > Franse zombies zeg maar. Had de verkeerde aflevering gedownload (nummer 6 ipv 1) zodat de heel clou al verpest is. Ach ja, de leven….

[/star_list]
[highlight] [/highlight]

De top 7  (en de enige series die ik echt uitgekeken heb):
1. The Walking Dead
2. Dexter
3. Game of Thrones
4. Girls (7,5 op IMDB, ouch, that hurts)
5. Top of the Lake (he, die heeft ook maar een magere 7,6!)
6. True Blood
7. Twin Peaks

Ook vroegah keek ik series natuurlijk! Een van de eerste waarvoor ik thuis bleef was toch echt Beverly Hills 90210, daarna Buffy the Vampire Slayer, Charmed, Friends, Sex and the City. Maar ja, toen keek je wat je voorgeschoteld kreeg.

Komt mijn top 5 overeen met die van jullie? Staan er in de top 10 series waarmee ik echt doormoet? Just say it.

4 Comments

 1. Vivienne 8 januari, 2014 at 13:49

  Leuke (herkenbare) post! Ik vind dat je Homeland echt moet kijken, zó spannend!
  Hoewel, dit geeft ook wel een fijne samenvatting 😉
  http://www.youtube.com/watch?v=v1zL106SGZ8

  En Buffy rules natuurlijk! De eerste serie waar ik ooit verslaafd aan was. Ik mis trouwens True Blood in je lijstje, die staat bij mij toch echt op 1. AHS is natuurlijk ook geniaal, TWD heel fijn en verder wil ik Treme nog graag zien, maar ja, het eeuwige tijdgebrek….

  Reply
  1. kirstenjassies 8 januari, 2014 at 13:51

   owww, TrueBlood staat in de top 6, helemaal uitgekeken, dat wordt dus een top 7, met Twin Peaks erbij!

   Reply
 2. Rondje 9 januari, 2014 at 10:34

  Fraai lijstje, beide 😉
  Persoonlijk vond ik Breaking Bad één van de beste series die ik zag, geweldig camera-werk, puike soundtrack, hollywood-onwaardig acteren (da´s heel goed, zeg maar!) en geen open einde…
  The Walking Dead wordt steeds beter en volgt visueel de fraaie comic, dat bevalt me wel, nummer 2 (Dexter) ben ik heeel snel afgehaakt, verhaal te vaak gezien/ gehoord, cop takes justice in his own hands, maar al na aflevering of 5 afgehaakt (nu mag jij vertellen waarom ik daar mee door moet? 🙂 en nummer 3 wil ook nog maar gedeeltelijk, ergens in serie 2 afgehaakt, teveel lord of the rings maar minder goed vind ik so far…
  (Dan toch maar weer aan de Friends!)

  Reply
  1. kirstenjassies 9 januari, 2014 at 21:11

   Dexter, tja … ik houd van Miami door die serie en elke aflevering is spannend. Hij kan het niet laten, terwijl het toch zo’n aardige vent lijkt. De sfeer, de karakters: zus deborah irritant maar geweldig, Angel, gotta love him en die gekken japanner … seizoen 4 is me nog lang bijgebleven, vrij gruwelijk. Game of Thrones is kennelijk een kwestie van smaak, daar kan ik echt geen genoeg van krijgen. Maar ik ben ook keihard True Blood vergeten, daar heb ik alle seizoenen (7 dacht ik?) ook achter elkaar gekeken, wat heerlijk! Ook wel een beetje verliefd op vampier Eric Northman. Weet je wat het met die serie was? Je krijgt er zin van in sex, terwijl Dexter of Game of Thrones je juist de andere kant opjagen. Ik denk dat het komt omdat, naast uber scandinavier Eric, het zich afspeelt in zuid-louisiana, altijd wamr en broeierig. Dat, en er was ook redelijk wat sex in de serie haha.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.