Dag Sanoma

Een blog met een ode aan alle dierbare Sanoma collega’s en in vogelvlucht een overzicht van de 10 jaar die ik er heb gewerkt. It was a Blast!
Afscheid nemen is niet leuk. Na in totaal 10 jaar bij Sanoma gewerkt te hebben kan ik wel zeggen dat ik het bedrijf en veel mensen goed ken. Het is een mooi bedrijf, met prachtige merken als Libelle, Marie Claire, vtwonen, Delicious, VIVA, nieuwe Revu en niet te vergeten de Donald Duck.

Ik werd in 1998 als een van de 8 aangenomen voor het redactionele instroomprogramma van VNU tijdschriften. De commissie die de aspirant redacteuren aannam bestond uit onder andere Els Loesberg, Irma Goedemondt, Aty Luitze en was opgezet door Ingrid Kluvers. Ik werd aangenomen door mijn levenslange enthousiasme voor tijdschriften, ik heb er een aantal gemaakt in mijn tienerjaren waarover ik ze toen vertelde.

Ik mocht 2 x 8 maanden ‘stage’ lopen bij twee verschillende redacties onder leiding van een mentor. Bij Tip Culiniar (nu Delicious) en Knip Mode. Zie de foto hieronder, met op beide covers producties van mij:

Tipculiniar_Knipmode_kirstenJassies

Ik kwam er terecht door mijn liefde voor tijdschriften. Als snel verschoof die liefde van print naar internet, maar wèl voor diezelfde merken, dus alleen het medium wijzigde. Naast de liefde voor internet kwam ook de liefde voor de smartphone en social. Het zijn zulke interessante, nieuwe ontwikkelingen, waarvan we nog steeds niet weten waar ze toe zullen leiden. Ik ben nieuwsgierig en ik deel graag kennis en zal daarom altijd blijven schrijven over wat ik denk dat komen gaat.

Pak die kansen!
Nu verlaat ik Sanoma. Donderdag 28 augustus 2014 is mijn laatste dag in loondienst en ik kijk terug op een mooie periode vol met mogelijkheden die ik zag en mocht pakken binnen dit mediahuis. Dat is een tip die ik graag deel met jullie: is er iets dat je heel graag wilt doen binnen je bedrijf? Pak die kans en ga het gewoon doen! Net als ik nu doe.

De functies die ik heb mogen bekleden binnen Sanoma:
– Styling en redactie voor foodmagazine Tip Culiniar, daar schreef ik mijn eerste blogs voor dankzij hoofdredacteur Franska, zij is nu al meer dan 15 jaar hoofdredacteur van Libelle
– Styling voor KNIPmode, een superleuke klus waarbij ik veel werkte met fotografen, modellen en locatiebureaus en mocht shoppen als werk, met Meta van Grinsven als mentor
– Contentmanager VrouwOnline, vanaf de start tot en met 2002, waarbij ik ook sites voor Cosmopolitan en BOBO heb opgezet ism Harriet Calo
– Contentcoordinator home deco, samen met de online redactie verantwoordelijk voor 10 woonsites en magazines, waaronder vtwonen. Het was een genot te mogen werken met Mieke Beljaarts en Martijn van der Neut
– Productmanager Blogtoday, dit project heb ik zelf opgezet en gestart omdat ik graag met bloggers wilde werken, dankzij leonard Bukenya en Marijn Luchtman, die me hier de kans En alle vrijheid voor gaven.

Margriet_2000

Afscheid Sanoma
En dan komt het afscheid. Tot en met december heb ik nog een freelance klus bij Sanoma, ik ga een aantal mensen begeleiden als blog- en social media coach, een functie die ik ook zelf in het leven heb geroepen. Maar dus niet meer in loondienst. En omdat vandaag mijn laatst dag is, wil ik als afscheidscadeau de mensen die belangrijk voor me waren bij Sanoma in het zonnetje zetten door ze te noemen op mijn blog.

De redactie van vtwonen en in het bijzonder Rolien van der Leeuw, een dame die ik van stagiaire naar top designer heb zien groeien. Die verlies ik natuurlijk niet uit het oog 😉

De redactie van 101 woonideeën die nu helaas moeten stoppen met hun leuke blad. Zij waren degene die als eerste binnen Sanoma bloggers omarmden. Chapeau! En natuurlijk de redactie van vtwonen, met de beste stylisten op aarde. Mooi wat jullie aan het doen zijn nu.

Franska Stuy, omdat zij de eerste hoofdredacteur was die me inspireerde, wat zij heeft neergezet bij Tip Culiniar en daarna Libelle vind ik heel erg sterk.

Mieke Beljaarts en Martijn van der Neut, de meest fijne collega’s ooit! Nooit gedoe, altijd eerlijk en met passie voor het vak. Bovendien nog gezellig ook.

Leonard Bukenya, voor het geven van de kans te starten met Blogtoday. En voor de coachende rol, thanks Leonard!

Marijn Luchtman, Hester Westerhof en Martin Hersman bij de woelige afdeling online vrouwen, nu gedoopt tot social publishing. Moeilijke banen in moeilijke tijden, maar deze mensen blijven positief en hebben zin in de toekomst!

Hoofdredacteuren Makkie Mulder, Claudia Straatmans (blog!), Hilmar Mulder (eigen blog!) en Vivianne Bendermacher (eigen blog!): de beste en leukste in het vak!
Alle collega’s bij online women/social publishing: Laura Vlaanderen, Angeline Wiersema, Caroline x2, Linda en Linda van het testpanel, de redactie van WTF, Nesrin, Nikki en Juli: go go go! (en allen die hier niet genoemd zijn)

Mijn dierbare Blogtoday collega’s, die samen met mij een groot succes van Blogtoday en bloggers! willen maken: Erika Derby, Simone Thieme Groen en Leila Mulder. Ik ga jullie missen, maar heb alle vertrouwen in jullie kunde om het fenomeen social influencers binnen Sanoma groot te maken.

Wat ik nu ga doen? Ondernemen! Er staan al een hele reeks leuke klussen in de startblokken waaronder trainingen voor SRM, blogcoaching klussen en content strategie opdrachten. En voor Sanoma ga ik in het najaar weer de training ‘Bloggen is NETwerken’ geven. Ook voor niet-Sanomezen. Doe je mee?

Dag allemaal!

Cosmopolitan2005_kirstenjassies_hotlipzzjane
Interview geschreven door vriendin en redacteur Mila van de Wall

3 Comments

 1. Laura 28 augustus, 2014 at 08:36

  En dan te bedenken dat je 13 jaar geleden mijn stagebegeleidster was 😉 Time flies when you’re having fun en dat geldt zeker bij Sanoma. We gaan je missen. Al is missen natuurlijk betrekkelijk, want we zien je hier heus nog wel rondhuppelen. In elk geval zin om weer verder te gaan met Bloggen is NETwerken 🙂

  Reply
 2. Dagmar 28 augustus, 2014 at 08:50

  Als ik denk aan Sanoma, dan denk ik aan jou en je prachtige werkzaamheden die je kleur hebt gegeven. Je bent daarin echt een inspiratiebron (voor mij, maar zeker weten voor héél veel anderen) en ik hoop dat je je passie en plezier kunt blijven gebruiken om anderen vooruit te helpen. Wat een prachtig artikel heb je geschreven, ik gun je het aller allerbeste. En misschien nog even leuk om te verklappen, vorig jaar was ik op de Mediaparade en toen ik je daar hoorde praten vol passie over het bloggen viel bij mij het kwartje. Ik heb toen lang nagedacht over hoe ik mijn blog zou willen inrichten en kan nu niet meer zonder en beleef er dagelijks zoveel plezier aan 🙂 Dankjewel voor alles wat je (onbewust?) hebt gegeven, ik hoop dat je dit ook terugkrijgt! Veel liefs, Dagmar

  Reply
  1. kirstenjassies 28 augustus, 2014 at 09:01

   Dagmar! Dit is de liefste en mooiste reactie die ik me kan wensen. Heel veel liefs!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.