All inclusive vakantie Hurghada Egypte

In de herfstvakantie van 2014 ging ik met mijn familie naar het all inclusive resort Hurghada Egypte. Het hotel heet Stella Makadi Beach, een vijf sterren resort aan de rode zee. Het samenzijn in dit mooie weer met mijn hele familie en het snorkelen waren hoogtepunten, het eten en het personeel de dieptepunten. Hier mijn verslag over deze vakantie in Egypte, de foto galerij vind je onderaan dit artikel.

all inclusive vakantie hurghada egypte greetings
Een keer eerder gingen we ter ere van het 40-jarig huwelijk van mijn ouders op vakantie met de hele familie. Die trip ging naar Dalyan in Turkije. Wegens onverwacht succes (mijn moeder had niet verwacht dat we zó goed met elkaar op vakantie konden) willen mijn ouders dat vaker doen.

De hele familie bestaat uit mijn ouders, mijn zus, haar man, hun drie kinderen van 15, 13 en 11 en mijn vriend, ik en onze kinderen van 7 en 5. Elf in totaal en allemaal verschillende karakters met verschillende (vakantie)wensen. Toch kwamen we er vrij snel op uit dat we naar een warm land wilden in de herfstvakantie, en met max 4/5 uur vliegen kom je al snel uit op Egypte. Een land waar mijn ouders al vaker geweest waren.

egypte_map_hurghada
DAHAB
Marco en ik zijn in 2004 twee weken in Dahab geweest, 100 km boven het all-inclusive ‘paradijs’ Sharm el Sheik’ wat toen (en vroeger) bekend stond als hippie-oord. Het was er prachtig, maar ook wennen, want het is zo’n andere cultuur en ander landschap! De meeste Egyptenaren (er waren geen vrouwen te bekennen in Dahab) zijn in het begin erg opdringerig en stoppen niet met het aansmeren van vanalles. Als je ze 3x afgepoederd hebt, of juist iets hebt gekocht, kun je weer normaal met ze omgaan en een gewoon gesprek voeren. Naast het snorkelen bij eel garden en boven een bekende duikplek die the Blue Hole heet, waren we ook erg onder de indruk van de paar-daagse woestijntochten die we per kameel gemaakt hebben langs Bedouin dorpjes en historische plekken. Als je slaapt in de woestijn weet je pas hoe donker het kan zijn en hoe prachtig de sterrenhemel is. En hoe van die jonge mannen en jongens die onze gids waren, perfecte (vegetarische!) maaltijden kookten op open vuur. En dat kamelen rete-eigenwijs zijn, ik ben er dan ook meer dan eens afgevallen tijdens het op- en afstijgen.

NIJLCRUISE, SHARM EL SHEIK EN MARSA’ALAM
Voor mijn ouders was dit de vierde keer Egypte. Ze gaan hierheen omdat het warm is en op relatief korte vliegtijd van Nederland vandaan. De eerste keer was een Nijlcruise langs de pyramiden en de Aswandam en een paar dagen Hurghada. Daarna zijn ze nog in all-inclusive resorts geweest in Sharm el Sheik en Marsa’alam. Altijd 5-sterren met goed eten, fijne kamers en lieve bediening. Dat was dit keer wel anders!

all inclusive vakantie hurghada egypte this is the life
GEBOEKT IN JANUARI, 6 WEKEN VAN TEVOREN GECANCELD 

In januari had mijn vader de reis voor 11 geboekt naar een mooi resort in Marsa’alam met Arke. Zes weken voor de grote trip waarop we ons allemaal verheugden werd de reis gecanceld, te weinig aanmeldingen, dat dit mogelijk is word je bij het boeken meegedeeld, maar dat verwacht je natuurlijk niet pas 6 weken van tevoren. Er werden vervolgens alleen geen vergelijkbare alternatieven aangeboden, of veel te duur of voor drie dagen later, maar dan moesten alle kids gewoon naar school. Ik dacht: ik zet het toch even op Twitter, wellicht krijg ik advies. En ja hoor. Binnen een uur had ik allerlei tips en aanbiedingen waarvan er 2 zeiden dat we met Corendon moesten boeken en een tip voor het resort Stella Makadi. Inderdaad, daar was plek voor dezelfde periode en voor een goedkopere prijs. Ook Arke reageerde met dat ze nog eens wilden kijken voor ons, maar toen hadden we deze andere optie al. Zo zie je maar: openbaar maken van een probleem (met name als je veel volgers hebt op social) laat ze nog even extra hard voor je lopen. Ik doe dit niet vaak overigens, alleen als er echt iets aan de hand is. En nu heb ik mooi een aantal adresjes van zelfstandige reisagenten die dit hadden kunnen voorkomen.

all inclusive vakantie hurghada egypte see the world

 

STELLA MAKADI BEACH in HURGHADA
We zijn een week in het resort Stella Makadi Beach geweest. Het zag er allemaal top uit bij aankomst: mooie, schone kamers, een grote chique ontvangsthal en een groot restaurant. De zee en de pier waren prachtig. Er zat voor 80% Russen maar ik heb ze niet als vervelend ervaren, de dames zagen er vaak hip en mooi uit (de mannen zijn unaniem lelijk). We hebben het een week goed naar ons zin gehad. Het lekker lang  kletsen op het strand, de kids die uren speelden in het zwembad en zelf eten haalden wanneer ze er zin in hadden. Geen gezeur over eten daardoor, hoewel ze dus voornamelijk ongezond eten als ze zelf kunnen bestellen (met name veel koekjes en pizza’s) en helaas werd Juno ook ziek, zoals meerdere van onze familie.
We hebben erg genoten van de boottrip die we gemaakt hebben, we hebben voor 400 euro een grote jacht gehuurd met 3 man personeel, inclusief eten. Het was heerlijk eten, heel goed snorkelen en ook nog lekker gescrubt met speciaal koraalzand waar je huid superzacht van wordt. Een geweldige dag op een prachtige boot. We hebben een barracuda gevangen en opgegeten, behalve Marco, ik en Juno, ik ben een emotionele vegetariër aldus mijn vader. Een aantal van ons hebben zich een aantal keer laten masseren in de spa. Ik ook een keer, maar degene die mij masseerde deed dat compleet ongeïnteresseerd, hard en snel, geen succes.
Daarnaast hebben de kinderen zich nog goed vermaakt in de 7D cinema, van een Egyptenaar die vloeiend Nederlands sprak en bijzonder aardig was (het kan!). 7D is 3d + bewegen + regen + sneeuw + iets onder je stoel dat je kietelt.

PLUSPUNTEN STELLA MAKADI [yes_list]
 • Het klimaat. 35 graden eind oktober en een heerlijk warme zee
 • Relatieve korte vlucht van 4,5 uur
 • All inclusive kan heel relaxt zijn als het eten en het personeel goed is.
  Je hoeft geen portemonnee op zak te hebben, kunt eten wanneer je wilt en wat je maar wilt. Kinderen vinden het geweldig om alles zelf te kunnen regelen.
 • De zee en het snorkelen.
  De zee is heerlijk van temperatuur en zo mooi! Het koraal en de vissen zijn er adembenemend. Vanaf de pier bij het resort kun je zo langs het rif snorkelen. Ik heb er tientallen soorten vissen en koraal gezien, met als toppers een rog, een Picasso vis, een lion-fish, een boxer fish (met glitters aldus Juno) en scholen met blauwe en doorzichtige vissen.

[/yes_list]

MINPUNTEN STELLA MAKADI  [no_list]
 • De vloek van de Farao. Mijn vader en ik hadden deze reizigers diaree het heftigst te pakken, mijn vader heeft bijna de hele vakantie op zijn kamer en het balkon doorgebracht. Ik had het ‚maar’ anderhalve dag. Dankzij de medicijnen die we kregen van een Egyptenaar die een 7D cinema op het strand had was het bij mij sneller voorbij. Goed spul tegen darmproblemen! Ik eet geen vlees of vis, dus daar ligt het niet aan. Je krijgt het doordat het eten gemaakt wordt door mensen met slechte hygiene en doordat dit eten dan te lang staat (buffet) vermenigvuldigen de bacteriën zich snel
 • De opdringerige verkopers op het strand en bij het zwembad. De mannen en vrouwen die duikcursussen, vis tripjes, massages, haarvlechtjes en quad-trips verkopen lopen met tientallen rond. Ze spreken je aan ook al wil je dat niet en gaan niet akkoord met nee en gaan net zolang door totdat je of wat gekocht hebt of heel boos bent geworden. Als je echt niet wilt moet je ze de tweede en derde keer dan ook steevast negeren of keihard nee roepen en je hand opsteken tegen ze. Niet leuk, ik wil helemaal niet zo doen, maar dat is de enige manier. Zou het het karakter zijn van de Egyptenaren, minder bedeelde mensen in het algemeen (in Marokko en Turkije ook dergelijke praktijken meegemaakt, alleen niet zo hardnekkig), of zou het aan de Russen liggen die zo behandeld willen/moeten worden?
 • De keiharde muziek en animatie bij het zwembad, waaraan onze kamers grensden. Dagelijks starte de harde muziek en de animatie (water aerobics of buikdansen) om 10 uur en om 15 uur. Twee uur lang schalde er keiharde muziek uit de boxen. Het had best een tikkie zachter gekund, met name omdat er bijna geen gasten op die plek waren en omdat niemand wilde meedoen. Deelnemers moesten keihard geronseld worden met de zgnd ‚animationtrain’, mensen achter elkaar in een treintje jahaaa.
 • Slecht personeel. Sommige mensen van het personeel zijn aardig en helpen je graag, velen zijn verveeld en sommige zelfs vervelend. Ze zijn niet opgeleid om meer te doen dan hen vertelt is, dus degene die gaat over gebroken glas veegt dat op maar zal je niet helpen met iets anders. Veel jongens vallen jonge (blonde) meiden en ladies lastig. Daarnaast hebben de meeste geen verstand van (of passie voor) lekker eten of goed drinken dus denk aan eten dat niet echt verassend is (behalve de toetjes), dode biertjes, wijn in plastic longdrinks en vieze cocktails met goedkope drank. De ervaring van mijn ouders op 3 andere plekken in Egypte geven aan dat het niet overal slecht personeel betreft!

[/no_list]

CONCLUSIE
Nooit meer een all inclusive vakantie Hurghada Egypte en dus nooit meer naar Stella Makadi. Maar naar Egypte zeker wel! Liefst weer eens naar Dahab, of een goed resort met mijn ouders, next time wordt waarschijnlijk het kleinere Marsa’Alam dat 300 km zuidelijker ligt dan Hurghada. Marco en ik zullen nog steeds niets zelf kiezen voor all inclusive. Je komt bijna niet van het resort af en dat is erg jammer. Ik heb weinig van de omgeving gezien omdat je ook bang werd gemaakt dat niet te doen.

Snorkelen en een woestijntrip (+overnachten!) staan hoog op de lijst van mijn mooiste levens-ervaringen. Wat zijn jouw Egypte ervaringen?

5 Comments

 1. Marijke 26 oktober, 2014 at 18:36

  Helaas zelfde ervaring in Egypte, Hurghada. Was in 2005 dus ze hebben nog niets bijgeleerd daar. Voor ons een reden om niet terug te keren helaas.

  Reply
 2. Denise 26 oktober, 2014 at 20:33

  Leuk om te lezen en het ziet er toch wel heerlijk uit! Ik had je destijds op twitter over El Gouna getipt. Daar had ik (als vrouw alleen met 2 kinderen) geen last van de opdringerige verkopers en kon je makkelijk van het resort af hoor. Ik kon gewoon lopend of met de tuktuk naar het centrum.
  Ook heb ik -noch de kinderen- laat gehad van de vloek van de farao, terwijl ik dat wel verwacht had. Het resort waar ik zat was absoluut niet luxe maar had geweldige waterbungalows, maar… dat moet gezegd, qua eten vond ik Turkije (waar ik ook vaak all-in ben geweest met de kinderen) wel veel beter. Overigens hoop ik ooit wel met als jij naar Dahab te gaan, of naar Marsa Alam (hoewel daar dan weer niet zoveel meer te dien schijnt te zijn dan snorkelen en duiken). Wat dat betreft had El Gouna wel echt een centrumpje.

  Reply
  1. kirstenjassies 28 oktober, 2014 at 10:08

   Hi denise, ik houd jouw adres in the pocket hoor, zag er goed uit!

   Reply
   1. DeniseM 4 november, 2014 at 23:43

    Leuk te horen! Qua eten niet geweldig, gewoon oké, maar qua bungalows super ja. Die ga ik ook nog uitgebreid op mijn reisblog zetten.
    En sorry trouwens voor de typfouten hierboven. Dat zie ik nu pas. Te snel getypt vorige keer. 😉

    Reply
 3. Mia 27 oktober, 2014 at 19:58

  I am jealous!
  You seam to have enjoyed yourself! And this romantic bed… I would like some gesture like this!
  Glad you had a blast!

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *