5 tips om leuke Instagramvideo’s te maken

Hip, Hot en Happening is het content format Video, dus ook Instagramvideo. In 2019 zal 80% van de online content uit video zal bestaan, aldus Cisco. Nou, dan moeten we wel even hard doorpakken met dit format, willen we zoveel content hebben, die ook nog eens relevant is voor onze volgers. Vooral op Instagram is video aan een inhaalslag bezig, let maar eens op!

Op Instagram zal de 15 seconden video plaats maken voor 60 seconden video, meer tijd om de boodschap over te brengen. Maar hebben we ook echt meer tijd? De meest mensen zullen toch echt binnen 10 seconden weg zappen als je ze niet hebt weten te boeien of niet hebt weten duidelijk te maken waar de video nou precies over gaat.
En dat is exact mijn fascinatie met Snapchat. daar heb je gewoon maar 10 seconden. Tuurlijk kun je 6 filmpjes van 10 seconden achter elkaar opnemen, maar doordat je snap met een kleine tab op het scherm weggegooid kan worden moet eigenlijk elke snap een goede boodschap bevatten. Moeilijk!

Instagramvideo

Ook Instagram omarmt het opkomend digitale format van video. Ook omdat het nu kan, nu de meeste mensen snelle verbindingen hebben en enorme bundels om de video ook te kunnen kijken. Mijn standaard is bv dat ik kan Netflix-en in de trein, met mn iPhone plus mega scherm en Bowers & Wilkins top headphones, heerlijk!

Mogelijkheden: wat kun je maken aan Instagramvideo’s?

NU hebben we nog maar 15 seconden. Wat je dus allemaal kunt doen, 5 leuke voorbeelden:

  1. ‘Gewoon’ video. Videootje maken met de native camera app op je phone, video van de Gopro of video gemaakt met een speciale video app. In Instagram kies je uit die video de leukste 15 seconden, gooi je er een leuke filter overheen en kies je een mooi coverbeeld
  2. Boomerang (gratis app van Instagram) > fotografeert een paar seconden en herhaalt dan de beweging. Leuk voor de fun!
  3. Hyperlapse (gratis app van Instagram) > een timelapse video, je filmt bv een rit in de auto van 1 minuut en de app speelt deze versnelt af. En stabiliseert. Top! Alleen leuk als je dus ook echt veel beweging ziet (zonsopgang, ondergang, druk kruispunt etc)
  4. Giphy cam en capture. Animated gifs zijn razend populair in Buzzfeed artikelen en kunnen natuurlijk hartstikke hilarisch zijn. Maar met Giphy cam (phone app) of Giphy Capture geef je hier je eigen draai aan. Veel origineler dan de standaard gifs, maar best moeilijk om ‘m leuk te maken. Gekoppeld aan Instagram dus makkelijk te uploaden!
  5. Snapchat Faces. Selfies zijn hot, zo ook de Snapchat faces. Maak een video van je gekste gezicht, of van een swap met je kind of een portret van een ander en als je niet zoveel volgers hebt op Snapchat dan download je de video van deze gekke bekken op je phone en post deze op Instagram!

Voorbeelden:

Voorbeeld van een Gopro video geupload op Instagram:

When in #Thailand ….

Een video die is geplaatst door Kirsten Jassies (@kirst_enj) op

Voorbeeld van een zelfgemaakt Giphy met de app Giphy Cam:

PARTY! Het hotel in #KualaLumpur waar ik vanaf maandag verblijf voor social media week Malaysia #msmw #marriottputrajaya Een video die is geplaatst door Kirsten Jassies (@kirst_enj) op


Voorbeeld van een videootje gemaakt met de app Boomerang (de NS wilde deze graag regrammen!)

De dansende trein #dancingtrain #amsterdamamstel #ns #treinleven #treinen

Een video die is geplaatst door Kirsten Jassies (@kirst_enj) op


Meer weten, ook o.a. over editen?
Check out de BLAB hieronder van Pelpina, de video-heldin en ik over Instagramvideo.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.