Tablets: magazines vs. websites

BLOGGEN, TWITTEREN, geld verdienen …
Wekelijks bloggen, het is niet te doen. Als je ook 4 dagen werkt, 2 kinderen, een vent en een band hebt. En oja, ook wat vrienden natuurlijk. Drie twitteraccounts ook iets teveel van het goede. Ik onderhoud @hotlipzz (me, myself and I) @onlinewonen (nieuws&trends van alle home deco websites van Sanoma) en sinds kort gestart met @apps4women om leuke (internationale) vrouwen-apps te reviewen. Daar zag ik groot potentieel in, maar dan moet ik wel elke dag een relevante app kunnen reviewen. Hoe ga ik dat managen?

EEN GOEDE WEBSITE VOLDOET AAN…
Ik heb veel inzichten verkregen de laatste maanden bij het managen van 9 (home deco) websites: een goede website moet functionaliteit bieden (mits het doel creativiteit/verrassen is) en dus een goede set aan tools OFwel een one-purpose-functie bieden. En de focus zijn van 1 iemand qua updates en techniek. Liefst een allround webredacteur of een specialist als het gaat om de one-purpose-site. Een dedicated sales-persoon is ook een must-have, als je er echt wat mee wilt verdienen. Allemaal randvoorwaarden om een goede en winstgevende website te runnen. Daarnaast moet alles echt super-SEO proof zijn, en wil je terugkerend bezoek, denk dan aan een blog. Meteen goed om nieuws en trends te brengen. Bij deze inzichten heb ik meteen zin om alles op de schop te nemen. Helaas onmogelijk gezien de meeste sites vorig jaar al aangepakt zijn. Dus gaan we gewoon het uiterste uit de huidige mogelijkheden halen, en daar heb ik een boel plannetjes voor.

EINDELIJK: DE TABLET

Een update mbt mijn grote liefdes: magazines en websites. En de komst van de tablet, die ervoor gaat zorgen dat mijn grote liefdes naadloos in elkaar kunnen opgaan ipv zo verschillend te zijn. Een aantal keer heb ik al het filmpje van de WIRED versie voor de tablet gezien. Meteen ook het meeste logische merk om een tablet-versie mee te lanceren.
Op mijn afdeling heb ik ook een stagiaire aangenomen die gaat afstuderen op de ipad-versie van vtwonen. Leuk om dat samen te onderzoeken en uit te werken!

TOEKOMST
Ik zie mezelf helemaal ipad-magazines verzinnen in de toekomst. En dan niet de titels vertalen die we al hebben bij Sanoma, maar helemaal nieuw en denkend vanuit dat medium, de tablet. Daar kan volgens mij iets heel moois uit komen! Prachtig groot beeld, goede achtergrond-artikelen en interviews, maar altijd ism je lezers, die commentaar geven of je wilt of niet. Dat wordt dus pas echt co-creation!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.