10 x geld verdienen met je blog

Er zijn tienduizenden actieve bloggers in Nederland. Steeds meer van deze bloggers verdienen geld met of door hun blog en de kennis die ze daarop verspreiden. Daarom heb ik het netwerk ‘The Blog Editors’ opgericht. Om bloggers en merken bij elkaar te brengen voor redactionele content creatie. Geld verdienen met je blog: ook jij kunt dat!

Geld verdienen met je blog doe je zo
Via een inkomstenstroom op de blog zelf:
1. Banners
2. Advertorials (artikelen aangeleverd door de adverteerder)
3. Gesponsorde artikelen (adverteerder levert onderwerp, blogger schrijft/fotografeert zelf het artikel), via bv een netwerk als Blogtoday
4. Affiliate programma’s, geld verdienen doordat je voor een ander producten verkoopt, waar de blogger een percentage van krijgt. Kijk voor bv bij Senanga, een superhandige wordpress widget of bij Rewardstyle en voor boeken bij het affiliate programma van BOL
5. Betaalde content, bv door het bundelen van de online content over één onderwerp en dit als pdf of online magazine verkopen. Ik zie ook steeds meer paywalls bij content zoals het FD.nl en bij Textilia.

Quote_shareyourknowledge

Daarnaast kun je denken aan het verspreiden van de kennis van de blogger via:
6. Boeken  en E-books
7. eLearnings
8. Presentaties
9. Workshops
10. Advies aan personen en bedrijven

Vervolgens zijn er ook veel bloggers die journalist, fotograaf, stylist, financieel adviseur of webshophouder zijn. De grootste inkomstenstroom zal dan uit deze werkzaamheden komen, maar dankzij het bloggen krijgen ze er makkelijk nieuwe klanten bij.

Persoonlijk zijn = meer inkomsten
Bij de meeste bloggers geldt: hoe persoonlijker, hoe hoger het engagement, hoe meer er wordt verkocht. Bloggers krijgen er makkelijk nieuwe klanten bij doordat enerzijds de meeste blogberichten goed door Google geïndexeerd worden, dankzij SEO, Search Engine Optimisation. Anderzijds komt het door social, omdat de meeste bloggers optimaal gebruik maken van kanalen als Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube en Instagram, waardoor fans dagelijks content zien langskomen van deze bloggers en daardoor ook meerdere keren per maand komen op de blog.

Bloggers die heel persoonlijk zijn in hun berichten en op social, hebben een hoger engagement met hun volgers en zullen dus ook beter diensten of producten verkopen dan bloggers die niet persoonlijk zijn. Als je volgers het gevoel hebben dat ze je heel goed kennen, of heel makkelijk contact met je kunnen krijgen, is het vertrouwen groter.  Voorbeelden hiervan zijn bloggers Jenniefromttheblog en Sillysilsil.
Je ziet het ook bij bloggers of personalities die groot zijn op social, maar toch niet zoveel contact hebben met hun volgers. Zij laten veel van hun persoonlijkheid zien en de volgers worden echt fan. Echte fans hebben veel over voor hun idool en zullen ook graag producten gebruiken die hun idool gebruikt. Een voorbeeld hiervan is Negin Mirsalehi met 1,5 miljoen Instagram volgers.

Relevante, niet commerciële content
Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen begin ik per 1 september voor mezelf. Omdat ik al 4 jaar lang een netwerk aan bloggers heb opgebouwd, wil ik graag doorgaan met het werken met bloggers. Door mijn blog, LinkedIn profiel en de vele presentaties die ik geef kom ik vaak in contact met marketeers van merken. Van hen komen steeds meer vragen richting mij: hoe vinden wij onze influencers en hoe gaan we vervolgens met hen om? En: we willen relevante content maken voor onze merken, net als redacties, maar hoe doen wij dat?

The Blog Editors: een netwerk dat bloggers en merken bij elkaar brengt voor redactionele content creatie.
Toen kwam het idee: The Blog Editors! Als ik klussen krijg met vragen over content en het uitzetten daarvan, dan ga ik te rade bij mijn netwerk aan bloggers! Zij weten als geen ander hoe ze leuke content moeten schrijven en hoe ze contact kunnen maken met hun volgers en fans. Daarom heb ik het netwerk ‘The Blog Editors’ in het leven geroepen. De eerste opdrachten zitten in de pijplijn voor oa een foodmerk, een telecom product voor jongeren en een Domotica product.

Note: het zijn géén commerciele opdrachten zoals bij netwerken als Blogmij, Adfactor of Blogtoday. Het zijn schrijf/fotografie/styling opdrachten voor redactionele content voor een merk, voor op de kanalen van dat merk.

TwoBloggers_in_a_cafe

Geïnteresseerd om geld te verdienen met het schrijven van content voor merken?
Laat het me weten via onderstaand formulier. Een blog en social media kanalen zijn een must en een vlotte pen niet te vergeten. Ik ga ervoor zorgen dat je betaald wordt als een redacteur voor de klussen die je via The Blog Editors voor een merk gaat doen. Ik zal niet voor iedereen werk hebben, maar ga per klus die bij me binnen komt op zoek naar de perfecte match voor het merk en de blogger.

The Blog Editors logo

Schrijf je hieronder in voor The Blog Editors, volg de Facebookpage en zodra er een klus komt post ik deze daar of benader ik je direct.

[contact-form subject=’Deelnemer The Blog Editors’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Blog’ type=’url’ required=’1’/][contact-field label=’Welk type artikelen zou je willen schrijven? BV food%26#x002c; home deco%26#x002c; lifestyle.’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Telefoonnummer’ type=’text’ required=’1’/][/contact-form]

Meer lezen over geld verdienen met je blog? Check de categorie Blog Commerce

13 Comments

 1. Emily 17 augustus, 2014 at 20:53

  Oh wauw, ik meld me! 🙂

  Reply
 2. jackie 18 augustus, 2014 at 09:44

  wat een leuk idee…
  ik ga mij aanmelden

  Reply
 3. Anne Solveig 19 augustus, 2014 at 09:58

  Wat een mooie stap dat je hier mee verder kunt! Heel erg gaaf!

  Reply
 4. Laura 19 augustus, 2014 at 09:58

  Toch ook maar opgegeven 🙂 Tof initiatief!

  Reply
 5. Julie Hapjesprincess 19 augustus, 2014 at 10:33

  Super initiatief !!! Ik heb me meteen ingeschreven.
  Groetjes Julie

  Reply
 6. Nathalie 19 augustus, 2014 at 11:08

  Hi Kirsten,

  (Alvast) gefeliciteerd met je eigen netwerk, wat een super initiatief!

  Ik heb mijzelf aangemeld en wens je uiteraard heel veel succes met deze super coole nieuwe

  Reply
 7. Nathalie 19 augustus, 2014 at 11:09

  Hi Kirsten,

  (Alvast) gefeliciteerd met je eigen netwerk, wat een super initiatief!

  Ik heb mijzelf aangemeld en wens je uiteraard heel veel succes met deze super coole nieuwe uitdaging!!

  Reply
 8. Desiré 19 augustus, 2014 at 11:59

  Wat een handige en goede tips! En super dat het voor jou zover gekomen is dat je er echt je werk van kunt maken. Gefeliciteerd! Ik heb me direct even ingeschreven. 🙂

  Reply
 9. Stephanie 19 augustus, 2014 at 15:00

  Leuk initiatief! Ik ben zelf wel al gestart met affiliate marketing (ik kom zelf ook uit die hoek, vandaar). Maar bijvoorbeeld Senanga kende ik nog niet.
  Geldt er een minimum aantal bezoekers om je te kunnen aanmelden? Ik ben namelijk pas net gestart.

  Reply
 10. Mireille den Hartog 19 augustus, 2014 at 15:16

  Veel succes met deze nieuwe uitdaging. Ik denk dat het zeker een succes gaat worden want bloggen is business volgens mij.

  Reply
 11. Wieneke 19 augustus, 2014 at 17:25

  Bedankt voor de tips en mogelijkheid tot aanmelden! Meteen gedaan =)

  Reply
 12. Eva 8 mei, 2015 at 08:36

  Like! Had je artikel al een tijdje onder favorieten staan, maar had niet eerder tijd het te lezen. Goed initiatief.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *